Remi

5 euro gratis Jocul remi a fost creat si adaptat in anul 1940 de evreul roman numit Ephraim Hertzano. Este un joc care poate fi jucat de 2 pana la 4 jucatori. Cu cat sunt mai multi jucatori cu atat jocul devine mai interesant. Jocul de remi a castigat in anul 1980 premiul Spiel des Jahres, precum si Spel van het Jaar, lucru care a avut ca drept efect promovarea jocului in Europa de vest si America.

Jocul de remi ocupa locul al treilea in topul celor mai jucati jocuri din lume . Deducem de aici ca este un joc foarte popular.Datorita acestei popularitati omaneii au inceput sa isi puna intrebari despre jocul de remi , cum ar fi originea jocului de remi.

Exista cateva teorii:

1.Teoria Chineza : Datorita aseamanarea jocului de remi cu jocul “Mahjong” sustinatorii teoriei spun de parere ca jocul de remi este originar din Asia.

2.Teoria Poker : Datorita asemanarii jocului de remi cu jocul de poker a aparut aceasta teorie. Se pot observa unele asemănări de bază în ambele jocuri; în ambele jocuri, cărțile sunt, de obicei, combinate în acelaşi mod şi mai mult ambele împărtăşesc aceleaşi concepte de realizare a perechilor și suitelor. Se spune de asemenea, că a fost practic dezvoltat de la un joc numit "Whiskey Poker", care a fost transformat mai târziu în "Rom Poker" şi, treptat, în "Rum", iar în cele din urmă, de "Rummy".

3.Teoria spaniola : Mai este numita si Teoria Conquian. Unul dintre cele mai vechi jocuri din familia remi a fost jocul numit “Conquian” care se spune ca ar fi originar din Spania (probabil cu sute de ani in urma) si a fost transmis in Mexic la mijlocul anilor 1800. Prima referire de origine americana la acest joc a fost ”Cooncan”. S-ar parea ca acest joc este parintele tuturor jocurilor de remi.


Ads